Vinnovera

Hittat på nätet #1

Jonas Stattin | | Länkar, Nyheter, Hittat

Länkar till intressanta artiklar, verktyg och tjänster som vi tycker är värda att uppmärksamma.

Nytt API från Trafikverket

Nytt API från Trafikverket - Öppet API (Beta)
Ett samarbete med bland annat SL och Trafikverket erbjuder ett nytt öppet API med spännande trafikdata. Vi har redan börjat spåna på tjänster baserade på den här datan och möjligheterna är många.

Designing the Perfect Hyperlink

Designing the Perfect Hyperlink — It’s Not as Simple as You Think
Webben är uppbyggd av hyperlänkar och det är värt att fundera ett extra varv på hur de skall formgivas. Det finns mycket att hämta i att respektera traditionerna, samtidigt som de i sig kan innebära problem.

Responsive prototypes in Axure RP7

Responsive prototypes in Axure RP7
Axure RP är ett verktyg som används för "wireframing" och "rapid prototyping". I RP7 finns det stöd för att göra prototyper av responsiva webbplatser, och har här publicerat en genomgång av hur de verktygen kan användas.

App-pocalypse Now

App-pocalypse Now - I'm getting pretty sick of being nagged to install your damn apps.
När det gäller onlinetjänster blir det allt snårigare med huruvida de gör sig bäst som appar eller webbplatser, och inte sällan utvecklas t.ex. telefonappar som skulle fungera minst lika bra som en webbappar. Här är en bloggpost som lite raljant tar upp problemen med appmarknaden.

Hamburger Not the Best Choice?

Mobile Menu AB Tested: Hamburger Not the Best Choice?
Det enda sättet att faktiskt veta hur användare interagerar med ens webbplats är att testa och mäta. Här bjuds vi på ett litet A/B-test på en webbplats som undersöker den numera ganska typiska smalskärmsikonen för att indikera en meny.

Golden Ratio Typography Calculator

Golden Ratio Typography Calculator
För den som önskar få hjälp med att avgöra lämpliga inställningar för teckensnitten på sin webbplats finns det här verktyget. Baserat på teckenmängd per rad, innehållets bredd, teckensnittets generella utseende och annat får man här stöd för att ta fram så behaglig brödtext som möjligt.

DHTMLConf 2014

DHTMLConf 2014
Det här verkar vara en väldigt givande tillställning, en DHTML-konferens som en del av JSFest.

ATOM

ATOM - A hackable text editorfor the 21st Century
GitHub är i lanseringstagen för sin nya textediter Atom, som kommer att vara byggd på för webbutvecklare bekanta teknologier för att underlätta utveckling av tillägg och att göra sin texteditor mer personlig.

Vinnovera

Vinnovera
Nån webbyrå har gjort en webbplats åt sig själva.

Jonas Stattin

Jonas Stattin

(jonas@vinnovera.se)

Jonas Stattin jobbar med front-end på Vinnovera.

Vi är specialister på front-end och ser gränssnitt för desktop, surfplattor och mobiltelefoner som vårt hantverk. Vi vill jobba med kunder som tycker att kvalitet är viktigt, tänker långsiktigt och vill skapa webbupplevelser med det där lilla extra.

Tillbaka till bloggen | Mer om Vinnovera

Kommentera