Vinnovera

Hittat på nätet #2

Per Stenström | | Länkar, Hittat, Nyheter

Dagens tema är SVG - det bästa sedan skivat bröd.

Frame-by-frame animation using SVG and SMIL

Frame-by-frame animation using SVG and SMIL
När den här artikeln skrevs fungerade SMIL animationer i SVG bara i webkit-browsers. Sedan dess har fler hunnit ikapp.

Rethinking Responsive SVG

Rethinking Responsive SVG
Responsiva vektorbaserade ikoner som ändrar utseende beroende på tillgängligt utrymme. Det är ett av alla användningsområden för SVG-bilder. Smashing Mag går igenom några olika metoder att åstadkomma detta, till exempel ett där SVG filen innehåller sin egen CSS och JavaScript.

Thoughts on Media Queries for Elements

Thoughts on Media Queries for Elements
Media Queries för element ligger högt på vår önskelista. Hur skulle det kunna se ut? Intressant är hur oändliga loopar kan hanteras.

A Q&A on the Picture Element

A Q&A on the Picture Element
Responsiva bilder är något oerhört viktigt för dagens webb, men det har aldrig funnits någon standard och de lösningar som finns är beroende av JavaScript. Nu har dock browser-utvecklarna äntligen enats om att implementera <picture>-elementet. Mozilla har till och med sagt att de planerar implementera det redan Q1 2014.

Top JavaScript MVC Frameworks

Top JavaScript MVC Frameworks
InfoQ har gjort en enkät som undersöker vilket JavaScript-MVC-ramverk som går snabbast att komma igång med, och hur mycket värde det tillför.

Do Not Use bodyParser with Express.js

Do Not Use bodyParser with Express.js
Varje gång Express.js hanterar ett POST-request med antingenbodyParser() eller multipart() skapas en temp-fil. De filerna tas inte bort igen av Express.js, vilket så klart är ett problem. Den här artikeln går igenom hur du kan hantera det.

Per Stenström

Per Stenström

(per@vinnovera.se)

Per Stenström jobbar som front-end utvecklare på Vinnovera.

Vi är specialister på front-end och ser gränssnitt för desktop, surfplattor och mobiltelefoner som vårt hantverk. Vi vill jobba med kunder som tycker att kvalitet är viktigt, tänker långsiktigt och vill skapa webbupplevelser med det där lilla extra.

Tillbaka till bloggen | Mer om Vinnovera

Kommentera