Vinnovera

Hittat på nätet #4

Jonas Stattin | | Länkar, Nyheter, Hittat

Senaste länkspaningarna, den här gången med Photoshoputmanare, obskyra CSS-fakta, och såklart lite SVG

Istället för Photoshop

Inte sällan känns det fullständiga Photoshop som en smula omständigt och klumpigt när det kommer till att bygga webbplatser utifrån Photoshop-skisser. Vi ser här ett par lösningar som är menade att underlätta det arbetet.

Project Parfait
Ett projekt i betastadie från Adobe själva som skall underlätta i arbetet med att ta fram CSS, mått och text från en PSD-fil.

Photoshop Killer
En reklamsajt med irritationsmoment relaterat till Photoshop med hög igenkänningsfaktor. Gör reklam för en kommande produkt, Avocode, som ser ut att göra ungefär samma saker som Project Parfait.

Sketch Ett alternativt designverktyg som ser ut att vara väl anpassat för många utmaningar i den moderna digitala designprocessen.

URL-funderingar

Hur URLer skall presenteras är en diskussion som är lite på modet just nu.

Improving the URL Bar Tydligare separation mellan domän och sökväg, kan det minska risken vid phishing-attacker? Och vilken del av en URL är viktigast för användaren att se egentligen?

Berners-Lee 'sorry' for slashes Och så har vi den här gamla godingen där Tim Berners-Lee ber om ursäkt för //.

jQuery-trollande

Add a number to another number in Javascript Det är tydligt att fler och fler börjar vända sig mot att Javascript och jQuery blivit så tätt sammankopplat. Ett typiskt exempel på detta är det här Javascript-skojandet.

Isomer - En isometrisk spelmotor

Isomer En spelmotor för isometriska spel som ser kul ut.

Obskyra CSS-fakta

12 little known CSS facts Det finns en del obskyra CSS-fakta, varav några roliga finns listade här. Kolla t.ex. in nummer 5 på listan som kan vara bra att ha koll på.

Arduino och matlagning

BBQDuino Ett roligt litet projekt som kombinerar Arduino och ett temperatursticka för att hjälpa till med den perfekta matlagningen.

Inline SVG vs Icon Fonts

Inline SVG vs Icon Fonts [CAGEMATCH] En ganska grundlig jämförelse mellan SVG och icon fonts, och SVG är enklare att ha kontroll över, kantujämnar mer regelbundet och är utöver browserstöd helt överlägset.

ET återfunnen

En legend som vandrat runt sedan det uråldriga 80-talet är att väldiga mängder av datorspelsfloppen ET begravts någonstans i öknen i New Mexico, och tydligen har den visat sig vara sann.

ET spelet

ET funnen

Jonas Stattin

Jonas Stattin

(jonas@vinnovera.se)

Jonas Stattin jobbar med front-end på Vinnovera.

Vi är specialister på front-end och ser gränssnitt för desktop, surfplattor och mobiltelefoner som vårt hantverk. Vi vill jobba med kunder som tycker att kvalitet är viktigt, tänker långsiktigt och vill skapa webbupplevelser med det där lilla extra.

Tillbaka till bloggen | Mer om Vinnovera

Kommentera