Vinnovera

CSS, rulltrappor och device mode i Chrome - hittat på nätet #9

Gustav Frykholm | | CSS, Progressive-enhancement, Development-tools

En inspirerande vecka med tankeställare.

##Kom igång med CSS Shapes!

CSS shapes
En enkel och bra genomgång om hur man kommer igång med CSS Shapes. Även om browserstödet i nuläget är ytterst begränsat, så är det här något som är på gång och som vi troligtvis kommer att att kunna använda brett i framtiden.

##Konst med javasScript

Learning about art, using JavaScript
Jenn Schiffer återskapar Piet Mondrians klassiska konst med tabeller och javaScript

##Webix - bygg avancerad UI/UX med bara några rader kod Webix
Ett snabbt framework för att komma igång med en app om du inte har så stora krav på att själv kunna anpsassa och styra utseende och funktion. Extra plus i kanten för live-demon på sidan!

##En trasig rulltrappa är fortfarande en trappa Stumbling on the escalator
När en rulltrappa är trasig fungerar den fortfarande som en vanlig trappa. Så borde webbsidor också vara byggda. Christian Hellman slår ett slag för Progressive Enhancement-metodiken.

##Inspiration till dina webbprojekt Playground
En gedigen samling experiment, plugins och kodsnuttar som kan ge inspiration till kommande webbprojekt.

##Device mode i Google Chrome

Device Mode & Mobile Emulation
Äntligen kan man enkelt och direkt i Dev tools få en uppfattning om hur en sajt flödar i olika devicer/upplösningar. Man kan även inspektera break points i verktyget och gå direkt till den css som definerar en break point. Tjoho säger vi!

##Hue x 2

Den här hittade vi och den var ju riktigt kul: Hugh Grant. Inte lika kul var det att upptäcka hur man hade löst det rent tekniskt. Det visade sig att det inte spelade någon roll vilket hue-värde man valde, sidan slumpade fram en ny bild varje gång. Per Stenström här på Vinnovera tog saken i egna händer och gjorde en bättre variant: Hugh Jackman. :D

Gustav Frykholm

Gustav Frykholm

(gustav@vinnovera.se)

Gustav Frykholm är webutvecklare och front-end tech-lead på Vinnovera.

Vi är specialister på front-end och ser gränssnitt för desktop, surfplattor och mobiltelefoner som vårt hantverk. Vi vill jobba med kunder som tycker att kvalitet är viktigt, tänker långsiktigt och vill skapa webbupplevelser med det där lilla extra.

Tillbaka till bloggen | Mer om Vinnovera

Kommentera