Vinnovera

Javascript, javascript, javascript - Hittat på nätet #13

Max von Krusenstierna | | Länkar, Nyheter, Hittat

Javascriptutveckling in i 2015. ECMAScript 6 ser ut att bli ett stort kliv framåt i modularisering och struktur för Javascript som vi känner till det idag.

Generation Javascript

Artikel som bl.a. går igenom de mörka aspekterna med hög dependency-stack i front-end-projekt och hur de tar utvecklaren längre och längre bort från koden. Det som kan studeras som ett typiskt hantverk eller "craftmanship" som det så vackert heter på engelska, ser annorlunda ut i en sådan värld.

Javascript in 2015

En introduktion av ES6 från en setup av pakethanteraren JSPM ihop med SystemJS för att effektivt bygga en applikation "up to spec" med den senaste ES6-standarden.

The problem with Angular

Väldigt matnyttig artikel från quirksmode tar upp problem med Angular som en helhetslösning för en webbapplikation och hur det kommer sig att sättet att skriva kod "the Angular way" är väldigt väl omfamnat av Java-communityt.

React + Backbone + RequireJS

Introduktion av flux och hur man kan använda en flux-struktur ihop med React och Backbone som modell eller "store".

Related to "Designing for Performance" ny Lara Hogan

Chris Coyer recenserar Lara Hogans bok och belyser hur man utifrån ett performance-pespektiv bör fokusera på sin CSS i en applikation.

The 12 principles of animation made in css

En stor favorit bland oss alla. Som rubriken säger, de 12 principerna med animation illustrerat i ren CSS. Mycket vackert.

Nytt verktyg testar webbplatsers tillgänglighet

Nytt lagkrav trädde i kraft den första januari. Det som drevs som en rekommendation tidigare, att man inte bör diskriminera personer med funktionsnedsättning genom att ha bristande tillgänglighet, har nu blivit förbjudet. En sites kod bör vara skriven på ett korrekt sätt och på så vis fungera med skärmläsare och andra hjälpmedel.

Build dashboards (or any other application) using ascii/ansi art and javascript.

Coolt sätt att sätta ihop dashboards som andas ASCII/ANSI med javascript.

Weightless - Oculus Rift DK2 + Leap Motion (Weightless Environment Simulation)

Häftig demo som visar Oculus Rift DK2 ihop med leap motion för att visualisera händer som en del i ett interaktiv virtuell situation.

Max von Krusenstierna

Max von Krusenstierna

(max@vinnovera.se)

Max von Krusenstierna jobbar som front-end utvecklare på Vinnovera.

Vi är specialister på front-end och ser gränssnitt för desktop, surfplattor och mobiltelefoner som vårt hantverk. Vi vill jobba med kunder som tycker att kvalitet är viktigt, tänker långsiktigt och vill skapa webbupplevelser med det där lilla extra.

Tillbaka till bloggen | Mer om Vinnovera

Kommentera