Vinnovera

Tillgänglighet och väldigt många frameworks – Hittat på nätet #14

Per Stenström | | Länkar, Nyheter, Hittat

IT-branschen behöver fler kvinnor och färre ramverk.

How Our Engineering Environments are Killing Diversity: Introduction

kateheddleston.com IT-branschens brist på mångfald beror på institutionella och kulturella brister i vår arbetsmiljö. Det handlar det inte bara om sexism, även om de är en del av problemet.

Reframing Accessibility for the Web

alistapart.com Det handlar inte om att personer med handikapp ska kunna använda webben. Det handlar om att personer ska kunna använda webben. Tillgänglighetsmatriser är ett praktiskt exempel på hur man lättare kan arbeta med tillgänglighet.

ARIA Bones

ariabones.com Dokumentationen av WAI-ARIA kan vara svårgenomtränglig. ARIA Bones är en guide/boilerplate till för att visa hur man kan bygga mer tillgänglig webb. Värt att hålla koll på.

What’s the deal with jQuery Deferred objects and Promises?

vasanthk.com En väldigt bra beskrivning av hur Promises fungerar.

DevTools. For Designers!

paulbakaus.com Fin genomgång av Chrome DevTools nya och kommande features. Se till att titta på videon som visar den nya animation inspectorn.

A JS framework on every table

allenpike.com De flesta som skriver JavaScript gör det inte för att de tycker att JavaScript är ett sånt fantastiskt bra språk. Utan utan de de skriver JavaScript för att de vill skriva webbsidor/webbappar. Det är en bred grupp människor som skriver kod för en bred grupp webbläsare.

Angular 2 and TypeScript, Comparing Angular 1.x and 2.0

dailyjs.com/ Utvecklingen av Angular 2 har gått från AtScript till TypeScript. Det är spännande att se vad Google och Microsoft hittar på. Även om vi tycker att JavaScripts lösa typning är en av språkets största styrkor.

Per Stenström

Per Stenström

(per@vinnovera.se)

Per Stenström jobbar som front-end utvecklare på Vinnovera.

Vi är specialister på front-end och ser gränssnitt för desktop, surfplattor och mobiltelefoner som vårt hantverk. Vi vill jobba med kunder som tycker att kvalitet är viktigt, tänker långsiktigt och vill skapa webbupplevelser med det där lilla extra.

Tillbaka till bloggen | Mer om Vinnovera

Kommentera