Vinnovera

Mini Sumo Robo Clash på Nordic.js 2016

Oskar Andersson | | Arduino, Workshop, Konferens

Förra året arrangerade vi en kodworkshop och turnering i sumobrottning mellan Arduino-robotar på Nordic.js, och på grund av succé så följde vi upp i år med en till.

Hur man lär robotar sumobrottas

Workshopen går ut på att lära sig koda robotarna med grundläggande funktioner, i första hand att hitta kantlinjerna med nedåtriktade sensorer och undvika att köra av sumoringen på egen hand. Sen leta den andra roboten med front- och sidosensorer och försöka knuffa den av banan när man ser den.

Avancerade funktioner kan vara radarliknande svep och rörelsemönster som hittar den andra roboten snabbare eller precis rätt påslag av motorerna för att vinna mark när robotarna står front mot front.

Våra tävlande och matcherna

Åtta lag fick vi ihop till årets turnering på Nordic.js, med nyblivna robot-kodare från bland annat Irland och Ukraina. Vi bjöd in till workshop i våra lokaler i Gamla Stan kvällen innan Nordic.js drog igång, och turneringen kördes i Fogelströmrummet på Münchenbryggeriet efter första dagens program.


Robotarna möttes i gruppspel, semifinaler samt en nervig final mellan Helena Edins Monster och laget lett av Emmet Campion: Jigger and the Gang. Båda robotarna var obesegrade fram till finalen, de tog varsin poäng och den sista avgörande rundan ledde till 2 - 1 åt Emmet Campions lag. Jigger and the Gang knep därmed turnerings-pokalen, möjligen för Irland.


Gruppspel i turneringen Förra årets vinnare Gustav agerade domare, ofta med supertydligt kroppsspråk som främsta redskap. Årets vinnare Emmet Campion precis bakom honom.

Helena Edin med “Monster” Helena Edin ställer fram “Monster” för en av vinsterna i raden på väg till final.

Vår DJ Jerry med botarna Jerry stod för DJ:andet, i tävlan om starkast lysande stjärna med botarna.

Anton Nemtsev i mitten Anton Nemtsev i mitten ledde Badgers of Anarchy samt höll ett lightning talk dagen efter om CSS och specifikationer. Tagline: You don’t know CSS!

Vi delade också ut pokal till den bot som vi tyckt fört sig stilfullast: Best in Show. Den tillföll Per Stenströms “Göran Paulsen”, för en väl genomförd variant av glamoröst men samtidigt vansinnigt avslappnat bed hair.

Tusen tack till alla som ställde upp samt vår genomtrevliga publik!

Vill ni följa våra löpande robot-events och turneringar har vi numera en Facebook-sida dedikerad till just det. Vi tar gärna emot förfrågningar om workshops och turneringar, eller utmana oss!

Oskar Andersson

Oskar Andersson

(oskar@vinnovera.se)

Oskar Andersson jobbar med marknadsföring och kommunikation på Vinnovera.

Vi är specialister på front-end och ser gränssnitt för desktop, surfplattor och mobiltelefoner som vårt hantverk. Vi vill jobba med kunder som tycker att kvalitet är viktigt, tänker långsiktigt och vill skapa webbupplevelser med det där lilla extra.

Tillbaka till bloggen | Mer om Vinnovera

Kommentera