Vinnovera

Flow, animationer, webbnavigering med VR-kitet på - Hittat på nätet #17

Oskar Andersson | | Länkar, Hittat, Vi

Varannan vecka samlas vi och diskuterar artiklar, koncept och verktyg som vi fastnat för sen sist. Alltid med anknytning till det vi gillar och gör: UX, frontend, JavaScript, elektronik, kommunikation och webben i stort.

Flow - Facebooks utmanare till Typescript

Behövs flow? Det finns säkert en poäng lik den som Facebook för fram, att TypeScript inte var tillräckligt effektivt på att hitta buggar i kod. Vi är i övrigt skeptiska till fördelarna med TypeScript så artikeln beskriver problem som vi inte kan identifiera oss med.

Dynamiska länkar och fokus

Dynamiska länkar kan leda till problem med fokus och därmed tillgänglighetsproblem för de som surfar utan mus. Två snabba lösningar här.

JanusVR - trevande försök till navigering i VR

VR i browsers kan bli häftigt i framtiden. Inte browsern i VR just nu, det ger flashbacks till begynnelsen av datorspel. Vi tycker att utvecklingen har kommit längre än så.

Men problemet med navigering till innehåll kommer att finnas för VR-användare. Kanske samtalsinterface blir lösningen? Eller något års utveckling av koncepten som JanusVR jobbar med, och webbnavigering skulle vi nog göra i AR hellre än VR om vi får drömma fritt.

10 principer för jämna webbanimationer

Animation kan göras på en mängd olika sätt med varierande prestanda och systemkrav. Artikeln går igenom ett par tips för optimering samt förenkling av designprocess och underhåll.

Introduktion till mo.js

Avancerat animeringsramverk som man kan göra riktigt vackra animationer med. Exemplena ser fina och och verkar ha många kompetenta utvecklare bakom rodret. Vi vet för lite om vad just detta libb tillför marknaden som inte de andra har, värt att kolla lite närmare på.


Defensiva objekt med ES6 proxys

Proxy som introducerar bra tooling kring felhantering av objekt och definitioner kring objekt. Kan vara användbart i större projekt där det är essentiellt att ha bra felhantering och där mycket av kommunikationen styrs av collab i kod.

Framtidens CSS med PostCSS-cssnext

Utger sig för att vara CSS4, men är i själva verket bara en preprocessor. Vi är skeptiska till att syntaxen är CSS4 men kommer att fungera som en preprocessor. Det känns som att man har mer nytta av en redan etablerad preprocessor.

Kommande revolution av email-design

Email är ett viktigt kommunikationsmedium och fortfarande den största digitala kanalen för väldigt många. Artikeln berör bl.a. många förbättringar som ligger i framtiden för utveckling av emails. Ett libb med verktyg för quirks i emailutveckling lyfts fram och vi tycker det verkar användbart.

Oskar Andersson

Oskar Andersson

(oskar@vinnovera.se)

Oskar Andersson jobbar med marknadsföring och kommunikation på Vinnovera.

Vi är specialister på front-end och ser gränssnitt för desktop, surfplattor och mobiltelefoner som vårt hantverk. Vi vill jobba med kunder som tycker att kvalitet är viktigt, tänker långsiktigt och vill skapa webbupplevelser med det där lilla extra.

Tillbaka till bloggen | Mer om Vinnovera

Kommentera