Vinnovera

Hej Tomas & Oskar

Oskar Andersson | | Vi, Nyheter

Vinnovera har blivit två personer större under de senaste månaderna! Tomas Glanborg och jag själv, Oskar Andersson, har klivit in i gänget och börjat stadga oss.

Tomas

Tomas började i november, en norrlänning som bott i stockholm i hela sitt liv men rötterna finns i Överkalix. Han gillar att träna och fokuserar på uthållighet på cykel, skidor och löpning. Målet just nu är att genomföra en svensk klassiker, i söndags bockades ett Vasalopp av och nästa milstolpe är Stockholm Marathon i början av juni.

Tomas har tidigare jobbat på Republity som full-stack-utvecklare, vilket gör att hans kompetenser passar mycket bra in i våra senaste projekt där vi står för både front-end i React och back-end i Node.js. Före det kom han från Webtop Solutions där han förutom utveckling hade hand om marknadsföring.

När jag frågar varför han hamnade här säger han att han såg ett spännande företag med stort utrymme för att utveckla sig själv i den riktning man själv vill, och att det var det avgörande. Idag uppskattar Tomas att han jobbar cirka 75% med back-end och resten front-end, men tror att det blir jämnare fördelning där för samtliga utvecklare på kontoret med tiden. Vi är väldigt glada över att ha honom i teamet och över hans hjälp med den övergången.

Jag började på Vinnovera i oktober förra året, är ursprungligen från Umeå och har även jag rötter i Överkalix. På fritiden när jag ett hyfsat starkt musikintresse och spelar tv-spel, samt funderar över livet och västvärlden.

Tidigare har jag jobbat på företag med fokus på sociala medier - Lissly och The Amazing Society. Kunskaperna jag plockade upp där kommer väl till pass i mina ansvarsområden, kommunikation och marknad, där vi tillsammans försöker hitta former för hur vi ska berätta om innovation och teknik på ett intressant sätt.

Det som drog mig till Vinnovera var att jag såg ett gäng med höga ambitioner om att skapa en bra arbetsplats och med roliga idéer om hur en rörelse framåt kan se ut - intressanta och orädda projekt med starkt fokus på teknisk innovation. I den andan har jag också fått ärva och utvecklar en del av de sidoprojekt som Vinnovera startat genom åren, framför allt våra robot-sumo-workshops som nu börjar vända sig även till barn och ungdomar.

Vi är nu 15 personer på Vinnovera och har tagit in 7 ytterligare konsulter i våra team de senaste månaderna. Vi växer för de projekt vi tagit oss an vilket är mycket roligt, och vi har kvar ambitionen om att vara ett precis lagomt stort företag för att kontoret och kontakten med våra kunder och partners ska kännas personliga.

Oskar Andersson

Oskar Andersson

(oskar@vinnovera.se)

Oskar Andersson jobbar med marknadsföring och kommunikation på Vinnovera.

Vi är specialister på front-end och ser gränssnitt för desktop, surfplattor och mobiltelefoner som vårt hantverk. Vi vill jobba med kunder som tycker att kvalitet är viktigt, tänker långsiktigt och vill skapa webbupplevelser med det där lilla extra.

Tillbaka till bloggen | Mer om Vinnovera

Kommentera