Vinnovera

Färgvariationer som ögat gillar och framtidens gränssnitt - Hittat på nätet #21

Oskar Andersson | | Länkar, Hittat, Vi

Varannan vecka samlas vi och diskuterar artiklar, koncept och verktyg som vi fastnat för sen sist. Alltid med anknytning till det vi gillar och gör: UX, frontend, JavaScript, elektronik, kommunikation och webben i stort.


Ramverk för färgval i UI-design

Bra genomgång och tydliga riktlinjer för att skapa gränssnitt som harmoniserar med hur vi upplever färger och framförallt hur olika variationer av samma färg kan användas och skapas.
Bloggpost på marvelapp.com

Färgvariationer i Swell Grid

En värld efter skärmen

Vi skaffar oss fler och fler skärmar, ibland blir de för många och då vill man drömma sig bort. Så: här är en övergripande artikel om framtida och samtida alternativ till skärmen som det huvudsakliga gränssnittet för information. En del av det är rätt spekulativt och en del kräver bred implementering av hårdvarutillverkare innan de blir riktigt intressanta för oss som konsumenter och utvecklare. Vi jobbar en del med samtalsbaserade interface den här våren, där tror vi att utvecklingen drar iväg i detta nu.
Bloggpost på medium.com


Hur det känns att underhålla open-source-projekt

Den här artikeln får en verkligen att sympatisera med de som lägger stor del av sin vardag åt open source-projekt. Visioner möter en rätt krass verklighet där nedlagt jobb bara ökar förväntningarna på vad man ska tillföra.
Artikel på nolanlawson.com

Använd not för att spara tid och rader

Not är toppen och browserstödet är strålande.
Bloggpost på theboldreport.net

Komplett Grid-guide

Vi gnällde på browserstödet för några veckor sen och det är fortfarande ett problem, men när det reds ut är Grid nästa stora grej inom CSS. Vill du börja testa är det här en väldigt bra heltäckande guide.
Bloggpost på css-tricks.com

Kod och visualisering av grid-template-areas

Oskar Andersson

Oskar Andersson

(oskar@vinnovera.se)

Oskar Andersson jobbar med marknadsföring och kommunikation på Vinnovera.

Vi är specialister på front-end och ser gränssnitt för desktop, surfplattor och mobiltelefoner som vårt hantverk. Vi vill jobba med kunder som tycker att kvalitet är viktigt, tänker långsiktigt och vill skapa webbupplevelser med det där lilla extra.

Tillbaka till bloggen | Mer om Vinnovera

Kommentera