Vinnovera

Verktyg för att utforska data och snabbare React - Hittat på nätet #22

Oskar Andersson | | Länkar, Hittat, Vi

Varannan vecka samlas vi och diskuterar artiklar, koncept och verktyg som vi fastnat för sen sist. Alltid med anknytning till det vi gillar och gör: UX, frontend, JavaScript, elektronik, kommunikation och webben i stort.


D3.express ser väldigt spännande ut

D3 har vi diskuterat förut, det är strålande för visualiseringar i javascript. Mike Bostock som är en av utvecklarna jobbar nu med D3.express som tar koncepten några steg längre. Han försöker lösa grundläggande problem i arbetsflöden och hoppas landa i något som innebär att utforskandet av data kan ske i utvecklingsmiljön och därigenom hjälpa oss förstå koncept och data snabbare medan vi jobbar med dem. Detta innebär också att presentationen av slutresultatet knappt tillför något jobb eftersom det redan är presentabelt. Samt eftersom miljön är web-first så är det redan kompatibelt med så gott som alla läsares system. Allt det här gör D3.express väldigt intressant och artikeln går dessutom på djupet i frågor om vad vi behöver kod till och hur grundläggande problemlösning kan förbättras. Varmt rekommenderad läsning.
Bloggpost på medium.com

React utvecklas i React Fiber

Omskrivningen av React i och med React Fiber ser väldigt lovande ut. Det verkar som att kommande React-applikationer kommer att ha betydligt snabbare rendering.
Artikel på techcrunch.com

Här Lin Clark som förklarar vad Fiber är, på djupet och lättillgängligt:

(32 min)

Fullstack i en bild

Den här bloggposten av Saul Costa fastnade vi för trots den lite missvisande titeln. Han återkommer till poängen som vi sett diskuteras i många sammanhang den senaste tiden, att man som junior utvecklare absolut inte ska dra slutsatsen att seniora utvecklare kan allt som tas med i såna här så kallade roadmaps. Dock är de bra verktyg för att sortera upp vad man behöver lära sig och inte, att se vad som är parallella spår där man kan välja ett och klara sig fint. Costa poängterar att kunskaper och tekniker för att utvärdera och lära sig nya språk och ramverk är viktigare än att kunna dem alla på djupet. Vad han tar upp sen är konkreta tips på just det, samt var man kan vända sig för stöd. I diskussionerna kommer ett par till tips på stödfunktioner och sökvägar fram, väl värt en genomläsning.
Bloggpost på freecodecamp.com


Developer roadmap

Bild: github.com/kamranahmedse/developer-roadmap. Licensierad under CC BY 4.0

Lite av en font och resten av en annan

Ett fiffigt trick för att kombinera olika fonter, kanske inte nåt man gör varje dag men toppen att det går och bra att veta hur man gör.
Bloggpost på jakearchibald.com


Oskar Andersson

Oskar Andersson

(oskar@vinnovera.se)

Oskar Andersson jobbar med marknadsföring och kommunikation på Vinnovera.

Vi är specialister på front-end och ser gränssnitt för desktop, surfplattor och mobiltelefoner som vårt hantverk. Vi vill jobba med kunder som tycker att kvalitet är viktigt, tänker långsiktigt och vill skapa webbupplevelser med det där lilla extra.

Tillbaka till bloggen | Mer om Vinnovera

Kommentera