Vinnovera

Mobbprogrammering och agila kombinationer - Hittat på nätet #23

Oskar Andersson | | Länkar, Hittat, Vi

Varannan vecka samlas vi och diskuterar artiklar, koncept och verktyg som vi fastnat för sen sist. Alltid med anknytning till det vi gillar och gör: UX, frontend, JavaScript, elektronik, kommunikation och webben i stort.


Mobbprogrammering under ett helt år

Mikael Sundberg på Klarna berättar om hur de använt mobbprogrammering som normalläge i det dagliga arbetet under det senaste året. De poängterar att mobben tar färre genvägar, något också vi tycker är en av de större vinsterna. Deras erfarenheter visar på bättre kvalitet i kod, och samma eller förbättrad leveranstid. Vi gillar verkligen formen och den här texten fick oss att ifrågasätta varför vi inte gör det mer. Efter lite diskussioner landade vi i att det största hindret är brist på ett dedikerat rum för mobbprogrammering, något vi åtgärdat direkt.
Bloggpost på engineering.klarna.com

Kanban kan avhjälpa Scrums långa cykler

Den här bloggposten av Abby Fichtner trycker på att Kanban kan hjälpa start-ups nå snabbare release-cykler och att använda sina resurser bättre. Eftersom de ofta har mycket verksamhetsnära arbete med feedback och live-tester, samt den ibland explosiva utvecklingen när en liten tjänst plötsligt blir väldigt stor, så kan Scrum-cykeln kännas för lång och leda till att arbete fortsätter på något som redan borde strukits eller omprioriterats. Eller helt enkelt ta för mycket tid i anspråk i planering. Fichtner förespråkar pragmatiska kombinationer av modellerna för bättre resultat i vissa projekt.
Bloggpost på hackerchick.com

Scrumban board från hackerchick.com

Kanbans kaizen och jämnare flöden i Scrum

På samma tema men med lite andra målsättningar: Savita Pahuja förespråkar att lyfta in Kanbans work-in-progress-gräns och visualisering av flödet i Scrum för något hon kallar Scrumban. Poängerna här är snarare att WIP-gränsen sätter stopp för beroenden av heroiska insatser och att Kanban ibland passar bättre för löpande förbättringar av arbetet. Men som i texten ovan är inställningen att Kanban och Scrum går alldeles utmärkt att kombinera i olika grader för specifika syften.
Bloggpost på agilealliance.org
Kaizen på sv.wikipedia.org

Googles best practices för designsprintar

Google har testat över 300 metoder för affärsstrategi, designtänk och användartest, och landat i de här resurserna för effektivt arbete med designsprintar.
Designsprint-kit på withgoogle.com

Google designsprint kit på withgoogle.com

Node.js 8.0.0

Är en ny node-release en stor grej? En av våra tech leads sammanfattar: “Man blir ju glad”. Vi gillar den nya native promisify-funktionen.
Release-information på nodejs.org

Oskar Andersson

Oskar Andersson

(oskar@vinnovera.se)

Oskar Andersson jobbar med marknadsföring och kommunikation på Vinnovera.

Vi är specialister på front-end och ser gränssnitt för desktop, surfplattor och mobiltelefoner som vårt hantverk. Vi vill jobba med kunder som tycker att kvalitet är viktigt, tänker långsiktigt och vill skapa webbupplevelser med det där lilla extra.

Tillbaka till bloggen | Mer om Vinnovera

Kommentera