Vinnovera

Hej Marcus

Oskar Andersson | | Vi, Nyheter

Marcus Wileen har anslutit till Vinnovera i slutet av augusti, han kliver in som operativ chef och ska dessutom hjälpa oss att ytterligare vässa till rekrytering och talent management. Vår VD Björn-Olle, som tidigare var operativt ansvarig, kommer få en friare roll framöver och trappa ner i tid. Marcus tar över delar av hans ansvarsområden för att göra det möjligt.

Marcus

Marcus karriär har handlat mycket om HR med fokus på rekrytering de senaste 10 åren. 2005 startade han upp Hays IT-rekryteringsavdelning och han har sedan dess varvat rekryterings- och konsultchefsroller, senast på RGP. Innan han kom in på HR-banan arbetade han i mediebranschen i sju år och han är utbildad grafiker på Grafiska Institutet vid Stockholms Universitet. Från alla de här uppdragen tar han med sig erfarenheter inom ekonomi, administration och sälj som kommer att komma väl till pass hos oss.

När han inte jobbar spenderar han mycket tid med familjen, han är gift och har tre barn i åldrarna 5, 8 och 11 år. Finns tid över rider han gärna western-hästar. Han har varit hoppryttare tidigare i karriären och jobbat både i Sverige och Tyskland som hästskötare och dessutom tävlat med egna hopphästar. Andra intressen är böcker, film, musik, cykling och löpning.

När jag frågar Marcus om varför han blev intresserad av Vinnovera så berättar han att han känt till och jobbat med bolaget i mer än tio år. Det som lockade honom var möjligheten att få arbeta i ett kulturdrivet bolag med hög kompetens, yrkesstolthet och långsiktighet. Han har länge velat arbeta i IT-branschen och säger att det känns väldigt bra med ett bolag som kombinerar att ligga i teknikens framkant med sunda värderingar. Marcus nya roll här innefattar att lyfta fram alla de här styrkorna och hitta former och nya sätt att fortsätta utveckla Vinnovera.

Som rekryterare ser Marcus det också som en fantastisk möjlighet att kunna erbjuda potentiella medarbetare den mix av möjligheter som Vinnovera kan ge. Förutom den starka kulturen så erbjuder bolaget spännande utvecklingsprojekt både inhouse och via resurskonsulting, samt möjlighet att utvecklas inom utbildning, IoT och egna projekt.
- Jag ser verkligen fram emot att få vara en del av Vinnoveras fortsatta utvecklingsresa.
Vi välkomnar Marcus till hans nya roll på Vinnovera.

Oskar Andersson

Oskar Andersson

(oskar@vinnovera.se)

Oskar Andersson jobbar med marknadsföring och kommunikation på Vinnovera.

Vi är specialister på front-end och ser gränssnitt för desktop, surfplattor och mobiltelefoner som vårt hantverk. Vi vill jobba med kunder som tycker att kvalitet är viktigt, tänker långsiktigt och vill skapa webbupplevelser med det där lilla extra.

Tillbaka till bloggen | Mer om Vinnovera

Kommentera