Vinnovera

Ingångar och fördjupning i React - Hittat på nätet #24

Oskar Andersson | | Länkar, Hittat, Vi

Varannan vecka samlas vi och diskuterar artiklar, koncept och verktyg som vi fastnat för sen sist. Alltid med anknytning till det vi gillar och gör: UX, frontend, JavaScript, elektronik, kommunikation och webben i stort.


Förra fredagen testade vi formerna för våra luncher igen med ett sammanhållande React-tema och diskussioner runt praktiska problemställningar. Vi tittade på våra konsulters utmaningar i att förankra och argumentera för teknikval samt att hålla sig á jour tekniskt när det dagliga arbetet fortgår i några år gammal teknik. Och vi tittade på våra praktikanters utmaningar med att nyligen sätta sig in i React. Så den här vändan länkar lutar mot verktyg och resurser för att förenkla uppstart och översikt av React-projekt, något vi alla har nytta av att se över emellanåt.

Alla grundläggande React-koncept i en artikel

En strålande primer om man har en del javascript i sig redan, här får vi grunderna i komponenter, JSX, expressions, klasser, events och komponenters “resa”.
Artikel på medium.freecodecamp.org

Det kan vara svårt att komma igång..

Tweet från @thomasfuchs

Så vad kan vi göra för att underlätta uppstart?

Boilerplate-lösningar, välj mellan hundratals!

Om React startade som en lösning för snabbare rendering så var det ganska tidigt också komponent-strukturen, flexibiliteten och de patterns man tar till sig som lockade. På senare tid har vi fördelarna med alla färdiga bibliotek och det stora aktiva communityt som gör React riktigt intressant för många webbprojekt. Ett strålande exempel är det här verktyget för att hitta rätt boilerplate för uppstart, förmodligen kan du hitta en med varken mer eller mindre än vad du behöver för ditt projekt.
Sökverktyg på andrewhfarmer.com

Next.js - ett trevligt ramverk för React

Vill man köra på något lite mindre flexibelt men istället färdigpaketerat, lättarbetat och med serverside rendering färdigkonfigurerat kan man prova Next.js. Vi tycker det verkar väldigt intressant även för static content generation.
Next.js på github.com

Mini-patterns att fördjupa sig med

Här en liten samling av all den framvaskad kunskap som React-communityt vidareutvecklar dagarna i ända.
Artikel på hackernoon.com

Data patterns i react

Simulera komponenters livscykel

Om states och props känns förvirrande, testa den här livscykelsimulatorn och följ komponenten steg för steg.
Guide på reactarmory.com

Oskar Andersson

Oskar Andersson

(oskar@vinnovera.se)

Oskar Andersson jobbar med marknadsföring och kommunikation på Vinnovera.

Vi är specialister på front-end och ser gränssnitt för desktop, surfplattor och mobiltelefoner som vårt hantverk. Vi vill jobba med kunder som tycker att kvalitet är viktigt, tänker långsiktigt och vill skapa webbupplevelser med det där lilla extra.

Tillbaka till bloggen | Mer om Vinnovera

Kommentera