Vinnovera

Hej Torfinn!

Björn-Olle Rylander | | Vi, Nyheter

Torfinn Äntligen kan vi säga välkommen till Torfinn som varit underkonsult hos oss senaste året och som blev en stor fan av Vinnovera redan 2011 under ett samarbete på Stockholmsmässan.

Vad är det som fascinerar dig med Vinnovera så mycket att du hängt med i alla år?

– Jag gillar kulturen i bolaget så som den har vuxit fram. Det finns ett stort socialt ansvar och en äkta ödmjukhet i kombination med hög kompetens och nyfikenhet. Jag har alltid känt att jag får vara mig själv på Vinnovera. Nu får jag ta del av att vårda och utveckla kulturen – det känns mäktigt.

Nu lägger du ner ditt eget konsultbolag för att satsa på Vinnovera – vad fick dig att ta steget?

– Oj, svår fråga. Många saker! Först och främst är Marcus den chef jag saknat hela min karriär utan att veta om det – och kollegorna är sköngrymma. Sen att vi senaste året har gjort några riktigt intressanta projekt tillsammans – kommunikationsplattform för vården, en UX-utbildning för KYH och ett internt förändringsarbete till exempel. Slutligen att jag fick förtroendet att bygga upp en verksamhet i verksamheten – ett team som erbjuder framtidsvänlig design av tjänster och produkter.

Framtidsvänlig?

– Ja, kanske lite konstigt modeord… Det jag menar är att Vinnovera har en intressant teknisk spetskompetens kombinerat med intresse för utbildning och lärande, med Robotkodarn och KYH som typexempel. Flera kunder kommer till oss med frågor om hur de moderniserar sina digitala produkter – och samtidigt vidareutbildar sin personal. Att göra produkter, organisationer och team bättre rustade för att hantera framtiden är väldigt givande. Och vi är bra på det!

Vad är fokus för dig just nu?

I rollen som affärsområdeschef för design/ux leder jag arbetet med att göra något som varit en mindre affär för Vinnovera till att bli ett starkt erbjudande under det samma varumärket. Det är utmanande att rekrytera designers och ta in nya sorters uppdrag på ett sätt som fortsätter bygga och utveckla den fina kulturen vi har i bolaget. Förändring bär ju med sig en viss smärta.

Vi jobbar ju drägliga tider på det här bolaget. Vad gör du med resten av ditt liv?

Jag har tre barn från två till sju år, så mitt liv utanför jobbet ägs till stor del av dem. Min bästa avkoppling är tv-spel… mina barn tror i och för sig att jag jobbar med spel fick jag höra här om dagen. Så jag kanske kopplar av mer än jag tror?

Björn-Olle Rylander

Björn-Olle Rylander

(bjorn-olle@vinnovera.se)

Björn-Olle är VD på Vinnovera.

Vi är specialister på front-end och ser gränssnitt för desktop, surfplattor och mobiltelefoner som vårt hantverk. Vi vill jobba med kunder som tycker att kvalitet är viktigt, tänker långsiktigt och vill skapa webbupplevelser med det där lilla extra.

Tillbaka till bloggen | Mer om Vinnovera

Kommentera