Vinnovera

Pushdata.io - studentprojekt för datahantering inom IoT

Oskar Andersson | | Nyheter, Vi

De senaste månaderna har vi drivit ett projekt med vår vän Ragnar Lönn och en grupp studenter från KYH:s utbildning Front End Developer. Pushdata.io är realiseringen av Ragnars idé om en datalagringstjänst för IoT med minimal uppstart. Det räcker med att börja skicka data till tjänsten med en emailadress bifogad så startas lagring i tidsseriedatabas under ett konto. Efterhand kan användaren säkra datan med lösenord eller api-nyckel.

Studentgruppen består av Hugo Rune, Jonny Svahn och Robbin Eriksson. De har arbetat fram front-end för tjänsten i React och Redux, med stöd från våra UX-are och tech leads. Och Ragnar har parallellt utvecklat back-end i Go.

För att exemplifiera hur Pushdata.io kan användas, och samtidigt hjälpa KYH med förbättringsarbetet på utbildningen, har Björn-Olle Rylander hos oss tagit fram en station för feedback i realtid på utbildningen. Jerry Nellert har stått för tillverkning och gravyr av lådan. Knapparna motsvarar sentiment om den senaste föreläsningen eller workshopen eleverna tagit del av, och tanken är att lärare och skolledning snabbt och enkelt ska få input på vad som fungerar och inte.

Weatherbox - vår station för feedback från studenter om utbildningen på KYH

Studenterna presenterar sitt arbete på skolan i dagarna och tjänsten är i dagsläget funktionell men inte färdigslipad. Vi planerar att använda den för andra IoT-projekt vi arbetar på, så vi återkommer med mer information när Pushdata.io är redo att användas.

Oskar Andersson

Oskar Andersson

(oskar@vinnovera.se)

Oskar Andersson jobbar med marknadsföring och kommunikation på Vinnovera.

Vi är specialister på front-end och ser gränssnitt för desktop, surfplattor och mobiltelefoner som vårt hantverk. Vi vill jobba med kunder som tycker att kvalitet är viktigt, tänker långsiktigt och vill skapa webbupplevelser med det där lilla extra.

Tillbaka till bloggen | Mer om Vinnovera

Kommentera