Vinnovera

Hej Christian!

Oskar Andersson | | Vi, Nyheter

Christian

Det här är lite sena nyheter, men vi är väldigt glada att äntligen berätta att Christian Alares har varit anställd hos oss sen 4 april i år. Han är underkonsult och front-end-utvecklare på uppdrag hos en av våra största kunder och gick direkt från sin praktikperiod här ut på det uppdraget.

På fritiden är musikintresset viktigt i form av egna kompositioner, uppdrag som sessionsmusiker emellanåt och musikproduktion. Han gillar att vara social, att träffa vänner över en bit mat eller på krogen. Det kodas en del även på fritiden och han gillar att bada. Christian är bosatt på söder men växte upp i Vasastan.

Tidigare i livet har han pluggat musikproduktion och även undervisat i det på Kulturama. Han jobbade på musikförlag som låtskrivare och producent samt som sessionsmusiker. Men parallellt fanns också ett intresse för datorer och teknik, och den kreativa sidan visade sig gå hand i hand med teknikintresset. Det ledde in på att han började koda för runt tio år sen.

Vändningen mot utveckling på heltid kom när han såg en annons på instagram för utbildningen Front End Developer på KYH och kände sig sugen på att faktiskt jobba med det. På det infallet sökte han, blev antagen och kände att det inte fanns så mycket att förlora på att testa. Vilket han i efterhand ser som ett steg lite i blindo, men i helt rätt riktning.

På KYH blev han en av klassrepresentanterna i ledningsgruppen för utbildningen, samt hamnade så småningom i ett projekt som vi på Vinnovera höll, Robotkodarn. Efter projektet kom vi överens om en praktikperiod här hos oss, där han och studiekamraten Mattias färdigställde en betaversion av Robotkodarn. De jobbade också på vår kund Roder två dagar i veckan, med Roders produktutveckling inom ljudanalys med hjälp av IoT och webbteknik. Efter praktiken samkörde Christian och Mattias även ett examensarbete, webbspelet Hyper Typer, som finns att testa om några veckor.

Vi har skrivit mer om vår satsning på yrkeshögskolor och studenter här. Allt det här ledde vidare till anställning när vi lyckades hitta ett uppdrag åt Christian. Uppdraget är på en av våra mångåriga kunder, en stor internationell modekoncern där han jobbar med front-end åt deras svenska och internationella webbplatser.

På frågan om varför det blev Vinnovera svarar Christian att han direkt kände sig väldigt hemma, och såg ingen anledning att leta vidare då han gärna ville fortsätta jobba med oss. Han säger att den rätt höga nivån på teknikkunskaper i branschen gjorde att det kändes utmanande att skapa sig en trygg plats som junior utvecklare, men att prestigelös och hjälpsam inställning från oss på Vinnovera gjorde att han kände sig välkommen direkt och kunde fokusera på att utvecklas. Det är vi väldigt glada för, och hälsar Christian välkommen in i gänget!

Oskar Andersson

Oskar Andersson

(oskar@vinnovera.se)

Oskar Andersson jobbar med marknadsföring och kommunikation på Vinnovera.

Vi är specialister på front-end och ser gränssnitt för desktop, surfplattor och mobiltelefoner som vårt hantverk. Vi vill jobba med kunder som tycker att kvalitet är viktigt, tänker långsiktigt och vill skapa webbupplevelser med det där lilla extra.

Tillbaka till bloggen | Mer om Vinnovera

Kommentera