Vinnovera

Hej Elin!

Oskar Andersson | | Vi, Nyheter

Elin

Elin Hammarstedt har anslutit till Vinnovera senaste veckan, hon stärker upp som utvecklare inhouse och kommer även hjälpa till på vår nya UX-avdelning emellanåt.

Elin tar i dagarna examen från KYH:s utbildning Front End Developer, och när hon nu blir anställd är det efter nära samarbete med Vinnovera det senaste året. Under utbildningen har vi haft nöjet att jobba med henne i ett studentprojekt förra våren, en LIA-period mellan november och mars och slutligen ett examensarbete de senaste månaderna. Alla de här stegen på vägen har varit delar i en bred satsning på YH-utbildningar som Vinnovera gjort senaste året.

På fritiden spelar Elin brädspel, tv-spel och varvar bouldering med toppledsklättring på Klättercentret. Samt hänger med hunden Lakrits och sambon Oskar. Yoga är också uppskattat, både hemma och på vår onsdagsyoga på jobbet.

Hon har tidigare läst 3D-grafik på Eksjö IAA och Digital grafik på Nackademin, vilket ledde till ett jobb på IKEA Communications inom retouch och 3D-grafik. Efter tre år där var hon redo att gå vidare och sökte sig till KYH:s front-end-utbildning. Det som lockade med front-end-utveckling var kombinationen av kreativa och tekniska utmaningar och att arbetsmarknaden är betydligt bättre än inom 3D-grafik.

Vi träffade Elin under ett studentprojekt Vinnovera höll under våren 2017 - Robotkodarn, en webbapplikation som förenklar workshops och grundläggande lektioner i programmering av robotar för barn och ungdom i grundskoleålder. Elin blev intresserad av Vinnovera under projektperioden och bad om LIA-plats hos oss under vintern. Intresset var ömsesidigt och under LIA-perioden jobbade hon på två skarpa projekt för Livrustkammaren, huvudsakligen projektet Hovligt liv som är en lekfull jämförelse mellan “tweets” från äldre och nutida regenter i Sverige. Som examensarbete tog hon sedan fullt ansvar för utveckling av en ny site åt en av våra samarbetspartners: Lixor. I processen ingick UX, användbarhetstester och teknisk utveckling.

När jag frågar varför hon sökte sig till Vinnovera så säger hon att vi gjorde intryck som trevligt folk med bra värderingar samt att hon gillade hur uppstyrda projekten och praktiken hon gjort hos oss varit. Vi är väldigt glada över tillskottet av en ny utvecklare med breda kompetenser och en vilja att utvecklas inom både UX och front-end, och vi önskar Elin varmt välkommen in i gänget!

Oskar Andersson

Oskar Andersson

(oskar@vinnovera.se)

Oskar Andersson jobbar med marknadsföring och kommunikation på Vinnovera.

Vi är specialister på front-end och ser gränssnitt för desktop, surfplattor och mobiltelefoner som vårt hantverk. Vi vill jobba med kunder som tycker att kvalitet är viktigt, tänker långsiktigt och vill skapa webbupplevelser med det där lilla extra.

Tillbaka till bloggen | Mer om Vinnovera

Kommentera