Vinnovera

Hej Mattias!

Oskar Andersson | | Vi, Nyheter

Mattias

Mattias Söderström har börjat på Vinnovera 1 juni, han är nu del av vårt konsultteam av front-end-utvecklare och går direkt ut på uppdrag hos en av våra större kunder.

Mattias är infödd stockholmare men också naturmänniska, som gärna kör ut motorbåten till ett bra fiskeställe när han är ledig. I sommar ska han bestiga Kebnekaise under en vecka tillsammans med frun Johanna, hans bror och svägerska. När han inte är i naturen gillar han att vara hemma och ta det lugnt, och kodar rätt mycket även på fritiden.

Jobben innan omställningen till utvecklare bestod mestadels av 9 år inom finansbranschen. Han säger att steget att vidareutbilda sig till utvecklare kom från en känsla av att det var dags att ha lite roligare på jobbet. Efter ansökningar till utbildningar inom flera olika fält fastnade han för KYH:s front-end-utbildning, tack vare ett samtal med Pelle Israelson som var utbildningsledare där då. Pelle berättade om idén att erbjuda en branschnära projektbaserad utbildning, för att förenkla övergången till nya sätt att arbeta. Och det ledde till att Mattias hoppade på KYH:s front-end-utbildning.

Väl där blev han klassrepresentant i ledningsgruppen och hamnade så småningom på ett projekt som vi på Vinnovera höll i, Robotkodarn. Efter projektperioden ville vi gärna fortsätta jobba ihop med Mattias, så vi diskuterade LIA här på Vinnovera, och att göra praktiken tillsammans med Christian Alares efter att de trivts bra ihop under första årets kurser. Vinnovera har jobbat närmare med yrkeshögskolor inom vårt fält senaste året, det har vi skrivit mer om här.

Hans egna ord är att han hade “fruktansvärt kul” under praktiken, han och Christian jobbade vidare med Robotkodarn och tog den till en betaversion där vi kunde bjuda in lärare och skolor som testanvändare. De jobbade också på vår kund Roder två dagar i veckan, med Roders produktutveckling inom ljudanalys med hjälp av IoT och webbteknik. Efter praktiken samkörde Christian och Mattias även ett examensarbete, webbspelet Hyper Typer, som finns att testa om några veckor.

Mattias är som sagt ute på uppdrag nu, på ett modeföretag som Vinnovera arbetat med länge. Christian är på samma företag och de jobbar ihop igen, med webblösningar för den internationella koncernen. När jag frågar varför han valde att gå vidare med anställning på Vinnovera säger han att allt bara kändes bra alla steg på vägen från det första projektet till anställning. Vi är jätteglada att få in Mattias i gänget och hälsar honom varmt välkommen.

Oskar Andersson

Oskar Andersson

(oskar@vinnovera.se)

Oskar Andersson jobbar med marknadsföring och kommunikation på Vinnovera.

Vi är specialister på front-end och ser gränssnitt för desktop, surfplattor och mobiltelefoner som vårt hantverk. Vi vill jobba med kunder som tycker att kvalitet är viktigt, tänker långsiktigt och vill skapa webbupplevelser med det där lilla extra.

Tillbaka till bloggen | Mer om Vinnovera

Kommentera