Vinnovera

Våra samarbeten med yrkeshögskolor

Oskar Andersson | | Vi, Nyheter

Vinnovera har på senaste tiden ökat sitt engagemang inom utbildning. Under förra året ansvarade vi för två UX-kurser på KYH:s utbildning Front End Developer, och vi har tagit emot studenter för både praktik och projektarbeten. Vår VD Björn-Olle Rylander och vår operativa chef Marcus Wileen sitter i ledningsgrupperna för KYH:s och Nackademins front-end-utbildningar vilket ger oss bra möjligheter att påverka.

Det närmaste samarbetet hittills har varit med KYH, vilket varit väldigt lärorikt för oss och även lett till tre rekryteringar från deras avgångsklass: Christian, Elin och Mattias. Det har också stärkt vår vilja att satsa på ytterligare samarbeten med yrkeshögskolor.

Skarpa och engagerande projekt

De projekt som studenterna har jobbat med byggs med moderna webbtekniker såsom React, Redux och Node.js, vilket har inneburit att de har fått en rejäl kompetenshöjning som matchar det sätt vi arbetar. Våra tech-leads och UX-are har genom workshops och mobbprogrammering tagit ansvar för att leda studenterna inom dessa områden. Här kan du läsa mer om Robotkodarn och Pushdata.io.

Våra praktikanter har också hjälpt till på två uppdrag vi arbetar på för Livrustkammaren, samt jobbat med produktutveckling inom ljudanalys, IoT och webbteknik på vår kund Roder.

Per Lundgren med citat från Joseph Campbell

Per Lundgren från vårt UX-team föreläser på kursen UX design

Fler samarbeten med YH i höst och under 2019

Vår satsning inom utbildning fortsätter, bland annat genom vårt UX-team som även i år håller i UX-kurserna under höstterminen på KYH. Vi kommer också arrangera robot-sumo som kick-off och teambuilding för den nya front-end-klassen som börjar i höst. Vår förhoppning är att vi framöver ska kunna ta ansvar för fler kurser på den tekniska sidan av front-end-utveckling, för att dela med oss av vår spetskompetens och hjälpa till med att matcha ett stort behov i branschen mot de som är intresserade av att ställa om sin yrkesbana mot webbutveckling. Vi fortsätter även att jobba för att vara ett öppet företag som tar hand om de som vill lära, bland annat genom studentprojekt och praktikplatser. Vi välkomnar frågor om samarbeten med YH, studentprojekt och praktikplatser för 2019 och framåt.

Vi hoppas kunna berätta mer om de här satsningarna i höst!

Oskar Andersson

Oskar Andersson

(oskar@vinnovera.se)

Oskar Andersson jobbar med marknadsföring och kommunikation på Vinnovera.

Vi är specialister på front-end och ser gränssnitt för desktop, surfplattor och mobiltelefoner som vårt hantverk. Vi vill jobba med kunder som tycker att kvalitet är viktigt, tänker långsiktigt och vill skapa webbupplevelser med det där lilla extra.

Tillbaka till bloggen | Mer om Vinnovera

Kommentera