Vinnovera

Hej Matilda!

Oskar Andersson | | Vi, Nyheter

Matilda

Vi är väldigt glada att meddela att UX-designer Matilda Schaffer ansluter till Vinnovera!

Matilda blir den tredje anställningen till vårt nya UX-team, hon började 20 augusti och värmer just nu upp för att stödja oss i höstens projekt.

De senaste åren har hon pluggat till civilingenjör på KTH samt jobbat en del på sidan av, med titlar som Kids and play Researcher på Toca Boca och Happiness Engineer på Triggerbee. KTH har tagit upp en stor del av livet även utanför skoltid, och hon gillade verkligen att jobba med kårtidningen Osqledaren, mestadels som fotograf.

Mellan två vändor på KTH har Matilda även läst Konst och hantverk på folkhögskola, och håller det intresset vid liv genom hantverk på fritiden. Hon säger sig alltid ha varit intresserad av både teknik och handfast kreativitet, möjligheten att kombinera de här sidorna var det som lockade med interaktionsdesign.

När hon inte jobbar pysslas det ofta, just nu makramé till krukväxterna hemma. Hon har sjungit i kör många år men är mellan körer just nu. Öl och mat är viktiga delar av fritiden, och även tv-spel och tv-serier. Fun fact: det finns en fungerande NES-konsol från varje generation hemma hos henne.

På frågan om varför hon sökte sig till Vinnovera säger hon att våra projekt de senaste åren gjorde att hon gärna ville jobba här. Med kunder och uppdrag inom vård, kultur och utbildning matchade vi hennes vilja att jobba med projekt att vara stolt över, och med nytta för samhället i stort. Rent praktiskt träffade Matilda vår VD Björn-Olle på Nordic.js för något år sen och la företaget på minnet, och såg nyligen att Torfinn letade någon att växa vårt nya team med.

Vi tycker också att det här är en strålande matchning och hälsar Matilda varmt välkommen till Vinnovera!

Oskar Andersson

Oskar Andersson

(oskar@vinnovera.se)

Oskar Andersson jobbar med marknadsföring och kommunikation på Vinnovera.

Vi är specialister på front-end och ser gränssnitt för desktop, surfplattor och mobiltelefoner som vårt hantverk. Vi vill jobba med kunder som tycker att kvalitet är viktigt, tänker långsiktigt och vill skapa webbupplevelser med det där lilla extra.

Tillbaka till bloggen | Mer om Vinnovera

Kommentera