Vinnovera

ArkivDigital

Skärmdump

Vare sig du är nybörjare eller mer erfaren kan du med hjälp av ArkivDigitals applikation enkelt släktforska via internet. Totalt har de cirka 56 miljoner färgbilder på kyrkböcker och andra historiska dokument. Verksamheten drivs av personer som brinner för släktforskning och utvecklas utifrån det perspektivet. Applikationen förbättras hela tiden tack vare samarbete med släktforskare och intresseorganisationer.

“ArkivDigital online” är utvecklad av ArkivDigitals egna teknikavdelning och bygger på webbteknik som paketeras till desktop-appar med hjälp av ramverket “Electron”. På så sätt kan de smidigt skapa appar som fungerar på både Windows och OSX, och enkelt auto-uppdatera dessa.

Vinnoveras roll

ArkivDigital har anlitat Vinnovera för att göra löpande UX-utvärderingar av deras applikation i samband med att en ny version utvecklas. Vårt uppdrag baseras på deras egna krav, feedback från beta-användare och vår egen expertis inom UX.

Det har varit en spännande utmaning att sätta sig in i en befintlig applikation, med allt vad det innebär, och skapa förutsättningar för att kunna leverera rätt lösningar som ger användarna det där lilla extra. Målet med arbetet har framförallt varit att ta fram rekommendationer för UX och jobba specifikt med interaktion och grafisk design för ett antal flöden och komponenter i applikationen. Resultatet blev ett antal framgångsrika uppdateringar, som har kunnat testas av beta-användare.

Vårt samarbete med ArkivDigital kommer att fortsätta och vi ser många möjligheter att göra applikationen till en ännu bättre upplevelse för släktforskare. Vi ser fram emot att fortsätta resan tillsammans med ArkivDigital!

Vinnovera

Vinnovera

(info@vinnovera.se)

Vi är specialister på front-end och ser gränssnitt för desktop, läsplattor och mobil som vårt hantverk. Vi vill jobba med kunder som tycker att kvalité är viktigt, tänker långsiktigt och vill skapa webbupplevelser med det där lilla extra.

Tillbaka till kunder & projekt | Mer om Vinnovera